Heinken regatta 10-3-2009 - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Maaike Mameren - WaarBenJij.nu Heinken regatta 10-3-2009 - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Maaike Mameren - WaarBenJij.nu

Heinken regatta 10-3-2009

Door: Maaike

Blijf op de hoogte en volg Maaike

11 Maart 2009 | Nederland, Amsterdam

Hey hoi
Hoe is het met iedereen?? Ik ben kapot. Heb een fantastische week achter de rug. Maar nu is het helemaal op. Vorige week maandag met Morton, Frea, Jaime en Breanne drankjes gedaan in de red piano en werd beetje laat maar heel gezellig. Dinsdag kwamen de mannen hier aan voor de Heineken regatta en de gezelligheid zat er meteen in (Bram en Martijn van Heineken limburg, Leon en George hebben allebij een kroeg of iets in Maastricht, Marc die bij Roda JC werkt en Everhard die van alles doet). De eerste avond eerst een paar biertjes in de kroeg toen gezellig met z’n alle eten en toen nog wat biertjes. Glyn en ik sliepen op de boot de rest in een hotel. Woensdag morgen hebben we een hele tijd moeten wachten eer we uit konden varen maar uiteindelijk werd het dan toch wat, en vertrokken we voor een Lobster lunch op een eiland helemaal fantastisch. S ‘avonds door gevaren naar Simpson Bay waar we met de boot door de brug zijn gegaan was super cool. Het hele terras stond vol met mensen die aan het zwaaien waren helemaal top. Woensdag avond feestje op de yachtclub daarna nog een drankje gedaan in Soggy Dollar. Top avond! Donderdag gingen we om negen uur weer door de brug naar buiten en hebben we eerst lekker rustig ontbijtje gedaan op de Yacht club en daarna getraind met de mannen. Tussen de middag ergens geankerd en lekker even gezwommen. ’S Avonds was het eerste officiële Heineken regatta feestje in Port de Plaisance was een erg leuk feestje. Lekker BBG gegeten en daarna lekker staan dansen en drankjes gedaan. Vrijdag was de eerste race we waren goed over de start maar na 4 mijl kregen we een windvlaag en school de Genua school door de lier en die kwam voorledig in de knoop te zitten en dat koste ons 30 min om te maken. Dus helaas aan de race deden we niet echt meer mee maar we hebben toch door gevaren. Toen we eenmaal aan de noordkant van het eiland zaten kwamen we er achter dat de wind 31knopen toch wel erg sterk was gelukkig hadden we er wel een rif in zitten maar twee van de mannen hadden het er erg moeilijk mee die hebben zich achter op de boot vermaakt en overboord! Uiteindelijk zijn we wel gefinished als laatste maar zonder schade in onze classe van 80 boten waren er 20 niet gefinished en haddne er een hele hoop schade afgebroken masten gescheurde zeilen noem het dus wij waren blij dat we alles heel gehouden hadden en gefinished waren. ’s Avonds feestje in simpson bay. Met groot podium wij hadden het erg gezellig maar de muziek viel een beetje tegen. De biertjes smaakte gelukkig wel goed. Zaterdag had de race commisie in verband met weer verwachtingen de race veranderd en dat was helaas niet helemaal duidelijk geworden. De wind was inderdaad vrij sterk en een van de mannen had toch maar besloten om niet mee te varen. Ook deze race hebben we gefinished deze keer niet laatste van onze heat maar 17de van de 22. Die avond was het feestje in Marigot dit is de hoofdplaats aan de franse kant. Wij hadden met de boot een restaurant gereserveerd en daar hebben we heel gezellig gegeten. Het feestje was prima de locatie was goed alleen ook hier viel de muziek helaas een beetje tegen. De mannen sliepen in het Hotel in Marigot dus Glynn en ik moesten rond 12 uur naar huis om terug te kunnen komen op de boot. Was erg grappig op de boot. Helemaal vol met dronken mensen erg geestig. Zondag was de laatste race en korte race dus na de race 12de geworden zijn we met z’n alle gaan lunchen en zwemmen. We hebben hier stranden met behoorlijk hoge golven en de mannen vonden het leuk om te spelen. En helaas liep dat niet al te goed af. Everhard sprong in de eerste golf en werd met zijn schouder tegen het strand op geslagen en heeft zijn schouder gebroken Bram en de jongen van de kroeg waar we zaten zijn met hem mee gegaan naar het ziekenhuis, maar dat duurt dus net als alles hier heel lang. De specialist kon helaas niet komen kijken dus pijnstillers en toen toch maar terug naar het hotel. Zondag hadden we het concert van de Wailers (Bob Marley) viel ook een beetje tegen gelukkig was de band die voor ze had gespeeld wel leuk. En was er een after party op de yachtclub met een leuke band dus dat was top. Daarna nog even naar Bliss geweest de locale top tent. Ik had een colatje te veel gehad. (het was een gezellige avond!) Toen ik in Bliss binnen kwam kon ik mijn mannen niet vinden en kwam ik een groep dames tegen die ik ken via Glynn en die hebben me een lift naar de yachtclub terug gegeven en toen is Glynn me op komen halen. Heel aardig van hem. Maandag moest Everhard terug naar het ziekenhuis en hebben de andere jongens op waterscooters gespeeld. Glynn en ik hebben heel relaxed met z’n tweeen de boot terug gevaren. doordat de wind al dagen uit dezelfde richting komt waren er behoorlijke golven de haven in was wel even spannend maar ging goed. De mannen kwam na dat wij binnen waren ook aan in de haven en toen hebben we alles een beetje op geruimd en ingepakt en hebben we nog een laatste gezellig avond gehad. Iedereen was wel erg moe dus het bleef voor mij bij een maaltijd met de groep en ben daarna naar huis gereden. Vanmorgen begon de werkdag weer op tijd dus ga vanavond lekker slapen.
Ik heb helaas afgelopen week niet heel veel foto’s gemaakt maar ik krijg er wel nog heel veel toegestuurd. De mannen hadden wel veel foto’s gemaakt.
Sorry het is een lang verhaal geworden maar het was dan ook helemaal geweldig.
Ik hoop dat alles goed gaat met iedereen.
Ik heb thuis geen goed internet dus neem nu maar mijn laptop mee naar werk maar dat werkt ook niet altijd even goed. Maar beter dan thuis.
Ik ben trouwens overdag dus wel te bereiken via Skype moet alleen tussen 1 en 5 les geven dus dan ben ik druk.
Heel veel liefs dikke kus.
Maaike

• 11 Maart 2009 - 14:40

Marlies:

`Wow, wat een verhaal en nog en een foto's!! Ga vanavond even rustig lezen en kijken! Dikke kus

• 11 Maart 2009 - 16:16

Brechtje:

Tjik! Kijk je wel een beetje uit wat je doet! Feestjes klinken wel prima overigens.

kus!

• 12 Maart 2009 - 13:13

Mam:

Lieve Maaike, je zult wel moeten afkicken na zo'n leuke gezellige week. Nu dus weer gewoon aan het werk en op kantoor. Geniet er maar van!!
    wij gaan morgen naar huis het sneeuwt nog steeds, vanmorgen leek het heel aardig maar helaas weer sneeuw.
    Veel liefs hou je goed dikke kus

• 15 Maart 2009 - 16:04

Jolanda:

Hee Zus,
    Ben je een beetje bijgekomen van al dat feestgedruis? Ziet er weer super uit!! hoe was je collega schipper?
    Kuss