nog twee weekjes - Reisverslag uit Lagos, Nigeria van Maaike Mameren - WaarBenJij.nu nog twee weekjes - Reisverslag uit Lagos, Nigeria van Maaike Mameren - WaarBenJij.nu

nog twee weekjes

Door: Maaike

Blijf op de hoogte en volg Maaike

26 November 2007 | Nigeria, Lagos

Hoi hoi
Afgelopen week moest ik behoorlijk aan de bak. wou mijn verslag zo ver mogelijk af hebben In ieder geval het gedeelte over Ijebu-Ode. en dat is redelijk gelukt. heb het zelfs voor goedkeuring naar Cliff gestuurd maar die was de hele week niet op kantoor dus hoop vandaag op feedback. we wachten het af. vorige week ook weer drie keer gesport dus dat was mooi. vrijdag voor het eerst in 10 jaar ofzo weer contact gehad met een jonge uit mijn klas toen die geëmigreerd is naar Zuid-Afrika. was super cool om weer met hem te praten. behalve dat de communicatie nu in het engels ging was er verder vrij weinig veranderd. gewoon op de oude voet weer verder. (Voor mensen van de waldheim die mee lezen Bart Gugelot)
toen ik vrijdag na werk ging sporten waren Cas en Robert met Karsten en Martine een klein drankje gaan doen in de Havana en toen ik thuis was en gedoucht had kwamen zij ook die kant op. Na het eten een potje gepokerd en ook al heb ik niet gewonnen het ging wel beter dan de vorige keren. na de poker (half 1) met Ehi en Roli (vriendin van Ehi) naar de Kaaroké bar geweest. was weer erg geestig. Ehi kan best wel goed zingen maar hij had Frank Sinatra aan gevraagd met My Way en toen kreeg ik ook een microfoon onder me neus geschoven dus ik heb het nr mogen verkrachten maar was wel leuk. Ook Martine en Roli hebben gezongen maar de mannen hielden zich een beetje afzijdig. Een maal uitgezongen was het ook wel weer tijd om naar huis te gaan. Martine vertrok de volgende dag maar die heeft zich geloof ik goed vermaakt in het weekje hier.
Zaterdag was het weer environmetal day dus voor 10 uur mag dan niemand de straatop. mensen moeten hun huizen schoonmaken en het stuk straat voor hun huis. Cas en Robert ging om 10 uur precies de deur uit en ik om half elf. ik werd door Cliff en Maria opgehaald om mee te gaan paardrijden. ik mocht dit keer helemaal zelf zonder lijnen draven. en ik kreeg van Cliff alleen maar complimenten dat ik het goed deed dus dat was wel erg leuk en dit keer geen uitslag dus dat was nog beter.
Na het paardrijden met Maria gezwommen en bij het zwembad gelegen. toen Maria genoeg zon had gehad kwamen Eric, Janneke en de kinderen ook weer naar beneden dus toen met hen gezwommen. Janneke had zelfs pepernoten bij zich dus daar werd ik helemaal gelukkig van.
na het zwemmen door Janneke der chauf naar huis gebracht. toen Cas en Robert weer terug waren van de Sinterklaas meeting even snel een hapje gegeten want Nico, Cliff, mr Hormes, Mr Twaalfhoven, en de oude MD kwamen bij ons een borrel drinken voor ze gingen eten. mr Twaalfhoven sliep ook bij ons in het guesthouse en hij had voor ons stroopwafels meegenomen, erg lekker. nadat de mannen waren vetrokken op tijd naar bed gegaan want voor zaterdag hadden de heren een druk program.
Mijn wekker ging ook al best vroeg voor een vrije zondag ik kreeg de nagel dame over de vloer. en de heren vertrokken rond 10 uur om zich te gaan voorbereiden voor Zwarte Piet spelen. Mijn handen en voeten zien er weer keurig uit en toen Gloria (de nagel dame) was vertrokken nog even thuis gechild (eigenlijk gebakken, de airco deed het niet) en toen ook naar de school gegaan voor de intocht van Sinterklaas.
De intocht was een groot succes. de Juffen van de school hadden een toneel stukje voorbereid en daarna kwamen de pieten en Sinterklaas. na veel liedjes en het voorstellen van de Pieten stonden er voor de kinderen spelletjes op het program. Eric was gevraagd om bij het blikwerpen te staan dus daar heb ik ook gestaan. was wel leuk om alle kinderen langs te zien komen. en het was toch weer anders dan Sinterklaas zo als wij dat vroeger in het buitenland hadden. na alle spelletjes en festiviteiten was het tijd voor Sinterklaas en de Pieten om te vertrekken. niet veel later kwamen Robert,Cas en Karsten weer terug om gezellig een biertje te drinken. ik geloof dat ze het toch wel leuk hadden gehad. na nog even geborreld te hebben met lokven en van Willegen met de hele groep naar Manuela (de Italiaan) gegaan voor een pizza. Dit was weer erg gezellig. met 8 volwassenen en 5 kinderen was het goed dat we op tijd waren want toen wij klaar waren begon het behoorlijk vol te lopen.
Karsten had met Martine ook en erg leuke week gehad alleen personeel technisch was alles niet zo goed verlopen. in de loop van de week zijn er een aantal dingen verdwenen eerst dachten ze nog dat het kwijt was maar later bleek dat het gewoon gejat was. hopelijk wordt het vandaag opgelost want het is toch niet fijn om mensen in je huis te hebben die van je stelen.
vandaag staat het afmaken van Awo-Omamma verslag op het program, moet wel goed komen. dan ga ik ook maar weer eens feedback vragen van mijn docent. hopen dat ie het goed vind.
Ik hoop dat alles goed gaat met iedereen.

Len ben je nou nogsteeds ziek of gaat t alweer wat beter?
Jolan hoest met jou? heb je al wat meer zin in de wintersport?? ik wel namelijk en hoe was het met Maan?
Pap Mam hoe is het in Kin met de logees gedragen ze zich al een beetje?
Anne leuk om gister even te bellen. min beltegoed was dus echt op. ik had nog 12 cent.
Stok hoe is het met jou?? ga je vanavond weer proberen te bellen.
Nina hoe was de Hel Een groot succes hoop ik??
zijn er nog veel mensen naar de Hel geweest?

ik hou er nu echt mee op. het is alweer een veel te lang verhaal geworden.
over twee weekjes ben ik weer in nederland en dan kunnen we uitgebreid bellen.
tot snel
Dikke kus
Maaike

• 26 November 2007 - 10:29

Mam:

Lieve Maaike,
    Het gaat hartstikke goed geloof ik, je verslagen lopen lekker sporten, dat zul je nog gaan missen. Sinterklaas was dus gezellig, hoeveel kinderen zitten er op school? Je hebt ook leuke foto's gemaakt.
    Veel liefs dikke kus en succes de laatste 2 weken.

• 26 November 2007 - 14:02

Irene:

He Maaik!
    De laatste weekjes zijn aangebroken, alweer zin om in het op dit moment koude en natte nederland terug te komen? Sinterklaas zal het trouwens wel warm hebben gehad met al die kleren en z'n baard bij jullie..
    Liefs, Ier

• 27 November 2007 - 14:41

Jolanda:

Klinkt weer goed! Toch altijd leuk sint op locatie! ze maken er altijd wel wat van!
    Viel spass met de laatste partijen! met KvK!!
    Kus

• 28 November 2007 - 14:54

Obafemi:

vonden de lokale bevolking het niet raar 1 blanke man met grijze baard met allemaal donkere hulpjes?

• 04 December 2007 - 08:05

Jolanda: