eerste week zit er op - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Maaike Mameren - WaarBenJij.nu eerste week zit er op - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Maaike Mameren - WaarBenJij.nu

eerste week zit er op

Door: Maaike

Blijf op de hoogte en volg Maaike

15 Februari 2009 | Nederland, Amsterdam

Hey hoi
Hoe is het met iedereen?? Ben hier alweer een week en de tijd is voorbij gevlogen. Vorig weekend meteen goed opgevangen. Met Jaime en Breanna naar een hotel geweest op zondag en samen gegeten. Zij waren eerder geweest en hadden pols bandjes waarmee je de hele dag door gratis kan eten en drinken.
Maandag begon de cursus ‘s middags en het was eerste hulp wat ik dus al had gehad. En dinsdag hadden we nog een halve dag eerste hulp. Het was wel interessant dat ze hier meer een Amerikaanse manier gebruiken en voor alles wetten hebben. De eigenaresse van de school is Veerle een Belgische die hier al jaren woont en haar kinderen heeft opgebracht.
Woensdag stond sea survival weer op het programma. Ook hier was het weer erg Amerikaanse we moesten contracten tekenen dat als we letsel op zouden lopen dat we dan niet de school konden aanklagen. Heel bizar. Maar het was weer leuk donderdag de hele ochtend in het zwembad door gebracht. Heb weer geen foto’s van mezelf, sorry. Na iedere cursus hadden we smiddags ook een toets. Maar deze waren gelukkig goed te doen. Het leken af en toe meer leestoetsen dan theorie toetsen. Vrijdag en zaterdag hadden we fire fighting. Best gek donderdag hadden we de hele dag theorie en iedereen viel alsmaar bijna in slaap maar gister hadden we gelukkig praktijk dus dat was wel leuk. En nu heb ik dus mijn STCW95.
Na een dag les gingen we vaak nog even een biertje doen met een groepje van de klas. Was altijd wel gezellig en gister avond met een paar ook na het eten nog gaan drinken. Was erg leuk. Kreeg heel veel aandacht van een “locale” jonge. Heel aardig hebben de hele avond gedanst maar toen probeerde hij me te zoenen en toen was het gelukkig tijd om naar huis te gaan. Het was ondertussen ook 5 uur dus goeie tijd. Stroom is net uit gevallen dus typ even snel mijn berichtje af en dan plaats ik hem vanmiddag.
ik heb trouwens nu ook een locaal telefoon nr heb een aantal mensen geprobeerd te smsen maar geloof dat het niet helemaal goed door gekomen is. Mijn nr is 05995860850.
Heb van de week ook een baan gevonden. Ik wordt waarschijnlijk de nieuwe zeilinstructrice voor de locale yachtclub. Ze zijn op zoek naar iemand voor minstens 6 maanden. Er loopt hier een programma voor de kinderen in de optimisten. Dus dat ga ik voortzetten.
Vandaag naar het zwembad geweest eindelijk wat kleur gepakt na en week binnen zitten. En voor het eerst gekookt. Boodschappen zijn hier best duur en je kan soms dus maar beter goedkoop iets halen dan zelf koken. Maar vandaag toch maar gekookt pasta rooie saus niet heel spannend maar wel lekker.
Nu heb ik wel weer genoeg geschreven.
Hoop dat alles goed is met iedereen.
Dikke kus
Maaike

• 16 Februari 2009 - 06:02

Mam:

Lieve Maaike, zo dat is maar weer binnen. gefeliciteerd. Is de baan ook binnen? Zo te lezen is het een gezellige groep, blijven die allemaal op het eiland? Veel liefs veel plezier ook dikke kus

• 16 Februari 2009 - 06:32

Irene Van Der Laag:

Hoi Maaike,
    Wat fijn dat je al gelijk een baantje gevonden hebt. Lijkt me leuk om daar les te gaan geven. Kun je ondertussen eens een beejte rondkijken.
    In je brief vond ik ook een van die prachtige vertaal veranderingen, zo iets als slim in het engels en in het hollands of het duits. Jij schrijft "opgebracht" in het nederlands worden boeven opgebracht door de politie , in het engels is het opvoeden. Dat vind ik weer een hele mooie, daar ben ik altijd naar op zoek. Leuk,
    hartelijke groet,
    irene

• 16 Februari 2009 - 07:25

Jolanda:

Het ziet er gezellig uit!! Leuke groep mensen:)
    Gefeliciteerd met je baan!!
    Kuss

• 16 Februari 2009 - 10:30

Anne:

Hé Maai! Klinkt allemaal goed zeg. Wanneer ga je met je baan beginnen? En heb je er al veel zin? Goed om te lezen dat je weer leuke mensen om je heen hebt. Succes alvast en veel plezier. Ciao bella! X

• 17 Februari 2009 - 11:14

Irene:

He blondie!
    Klinkt als een leuk groepje daar! Fire fighting klinkt ook wel erg stoer.. Gefeliciteerd met je baan! Liefs

• 20 Februari 2009 - 11:15

Emiel:

Hallo Maaike,

hele mooie foto's en gefeliciteerd met je baan.
    Groeten Emiel