6-9 september - Reisverslag uit Lagos, Nigeria van Maaike Mameren - WaarBenJij.nu 6-9 september - Reisverslag uit Lagos, Nigeria van Maaike Mameren - WaarBenJij.nu

6-9 september

Door: Maaike

Blijf op de hoogte en volg Maaike

10 September 2007 | Nigeria, Lagos

Wat een weekend wat een weekend
Nouja eigenlijk week natuurlijk heb alweer een hele tijd niet geschreven dus het zal wel weer een lang verhaal worden.

Donderdag samen met Robert naar Ijebu-Ode afgesreist waar ik twee hele productieve dagen heb gehad. Donderdag begonnen met een kopje koffie bij Vincent dus dat was gezellig. Daarne een meeting met SAM waar ik even duidelijk heb kunnen maken wat ik van hem/zijn mensen verwacht. Vond ie niet heel leuk maar was denk ik toch wel even nodig. Daarna stroomde langzaam maar zeker de info binnen namelijk, dus dat was erg fijn. In Ijebu-Ode wordt er altijd en geluncht en is er en diner dus dan zie je ook nog even iedereen en ben je er even uit tussen de middag wat ik wel fijn vind. Ehi was ook in Ijebu-Ode om een cursus de leiden dus die hebben we ook nog even gezien. Helaas deed de tv het niet dus Robert en ik hebben Ratatouille gekeken wat ik een erg leuke film vind, Robert ook wel geloof ik. Vrijdag besloten om na de lunch terug te gaan richting Lagos. Dus dat betekende dat we uiteindelijk om half vijf thuis waren dus dat was wel lekker. Ik geloof dat Robert ook wel wat van ons tripje heeft opgestoken dus dat is ook mooi.
David kwam voor het weekend ook richting Lagos dus daar hebben we vrijdag avond mee doorgebracht. Eerst heel lekker gegeten bij de Braziliaan.(foto) Daarna was de planning om richting Micheals te gaan maar helaas Rufus had geen idee waar het was dus dat was jammer. In plaats van de Micheals naar de Karaoke gegaan wat gezellig was deze keer niet gezongen.”gelukkig”(foto). Bij de Karaoke heeft David ons gezeldschap verlate. Naast de Karaoke zit een Casino dus dat wouden we even bekijken, wat een bizare ervaring was dat. Het gangetje voor het casino was erg donker maar toen we door de deur stapte kwam je in een ruimte met fel TL licht “lekker sfeertje” NOT. Het publiek bestond uit Chinese, Indiers en wij denken Nigeriaanse criminele. De minimun inkoop was 10.000 N €60, en de minimun inzet was 100N dat viel eigenlijk nog wel mee. Maar helaas wij hadden geen van alle veel geld mee dus voor ons zat gokken er niet helemaal in. Ik moet ook zeggen dat ik me der niet helemaal op mijn gemak voelde. Dus toen nog maar een drankje in de Karaoke tent gedaan. Na de karaoke reden we langs de Micheals heel toevallig dus daar nog even een drankje gedaan. Was best wel gezellig er liepen wel wat ‘dames’ maar niet heel vervelend. Na de Micheals was het voor mij ook wel bed tijd dus toen hebben de jongens mij thuis gebracht en zijn zij nog even naar de Ynot gegaan voor een drankje. Ik geloof dat ze zich wel hebben vermaakt!!

Zaterdag morgen kwam om 10 uur de manicure dame voor mij dus ik het 1,5 uur gezeten en een vrouwtje heeft mijn handen en voeten gedaan. Was erg relaxd.
De Heren waren pas om half vijf thuis gekomen dus toen die om 12 uur uit bed rolde waren ze nog nergens toe in staat. Dus David en ik zijn toen richting yachtclub gegaan waar we even een drankje en een hapje hebben gedaan. Helaas niet gezeild de wedstrijd begon om 1 uur in plaats van 2 maar het was ook leuk om gewoon even lekker in de zon te kijken. Na de lunch met David even langs de Park en shop gegaan voor wat boodschappen en toen richitng huis.
De jongens waren richting zwembad gegaan dus ik heb snel thuis even mijn bikini aangetrokken en ben ook die kant op gegaan. Even lekker gezwommen en nog wat kleur gepakt. Maar ik had, bleek later, al iets te veel zon bij de yachtclub op gedaan. Heb mijn shirt lekker in mijn arm geprint staan,haha.
Voor Zaterdag avond stond Poker op het programma. Niet om al te veel geld hoor maar toch wel kleine inzet. Ehi was ook uitgenodigd dus die kwam samen met een vriendin(Brenda). Brenda zei dat ze nog nooit had gespeeld maar die ging voor mijn gevoel iets te goed voor iemand die nog nooit had gespeeld. Ehi begon net als ik niet heel best maar na dat we ons opnieuw hadden in gekocht ging het een stuk beter.
De eerste die het spel verliet was David. Op dat moment waren denk ik 75% van de fiches in handen van onze gasten. Wat natuurlijk niet best was. Helaas moest na David ook Robert het spel verlaten dus toen waren het alleen Cas en ik nog om alles goed te maken. En ja dat hebben we gedaan. Eerst heeft Ehi Brenda leeg gespeeld en toen hebben Cas en ik Ehi zijn fishes redelijk verdeelt en toen waren alleen Cas en ik nog over. De Blinds werden verhoogt en ik raakte toen helaas heel snel mijn fishes kwijt. Het spel was uiteindelijk rond half drie afgelopen. Met Cas als grote winnaar. Ehi, Brenda en Daniel (die later binnen was gekomen) zijn toen snel vertrokken. Cas Robert en ik hebben toen nog een laatste drankje gedaan en toen vonden we het wel mooi geweest.
Zondag werd hier de wedstrijd van Nederland uitgezonden dus Cas en ik hadden heel bewust niet op internet gechekt wat de uitslag was. Dus wij hebben vol spanning voor de tv gezeten en naar de wedstrijd gekeken. Robert wist de uitslag al wel maar die heeft heel keurig zijn mond gehouden. Na dat van Nistelrooy de 2-0 maakten hebben we hem gevraagd of het nog spannend werd en toen dat niet zo was hebben we onze zwemspullen gepakt en zijn we richting zwembad gegaan. David was toen al vetrokken naar Ijebu-Ode. We waren denk ik rond half 2 bij het zwembad waar op dat moment nog vol op de zon scheen dus ik heb ook zondag nog wel een behoorlijk wat kleur op gedaan. Gelukkig werd het na drie uur bewolkt wat achteraf wel goed was voor mijn huidje(ik was weer verbrand)
Rond vijf uur belde Ehi om te vragen of we al plannen voor de avond hadden. Dus toen afgesroken om maar weer eens naar de Bios te gaan. Rond 6 uur het zwembad verlaten en toen we thuis kwamen even gedoucht en en pizza in de over geschoven. Na de pizza naar de bios gereden waar we naar een acrie film zijn geweest ,ben de naam alweer vergeten, hij was niet zo heel best maar wel vermakelijk.
Heb zondag ook nog even geskypt en dat doet het eigenlijk best wel goed vanaf hier dus dat is fijn. Alleen jammer dat ik nog niet zo heel veel contacten heb!!!!

Vanmorgen weer terug naar Ijebu-Ode gegaan dit keer met Cas. We zijn onderweg drie keer gestopt door “politie” met Robert niet en keer. Ze wouden verder niks hoor maar het is wel iritant. Ik wil hier eigenlijk nog even de laatste info bij elkaar rapen en dan terug gaan naar Lagos. Maar ik geloof dat ze hier ook het idee van “I hate Monday’s” kennen. Het gaat allemaal niet zo heel rap. Maar dat betekend dat ik rustig even mijn verhaaltje heb kunnen schrijven.

Ik hoop dat alles met iedereen goed gaat.

Jel Floor wat cool dat jullie uitgenodigd zijn om mee te gaan zeilen. Ik wacht op de verhalen.

Stok heel veel beterschap. En geef Emma een dikke kus van me.

Jolanda ben je alweer aan het werk?? En hoe was je eerste weekend slapen in je eigen huis??

Len gezellig om gister even te bellen. En ik hoop dat ze je snel bellen.!!

Pap hoe is het in Kin?

Mam is het goed als ik binnenkort een lijstje mail met dingen die ik hier niet kan krijgen??

Anne gezellig ge msnt gister ben blij te horen dat alles goed met je gaat.

Ier hoest met je kamertje?? En is het studeren alweer als van ouds??

Mir, hoe is je tentamen gegaan???
Kirsten hoe is het met jou?? Ga je dit jaar weer in training?

Eef hoe is het met jou en de fam!! En hoe gaat het met de man?

Hedje goed om te lezen dat je weer een beetje aan het setelen bent in grun, is het heel gek dat Marjo er niet meer is??

Marjo hoest in A’dam? Is de stage goed afgerond?

Nina hoest op Aegir?? Gaat de organisatie van de HEL goed?

Nou ik hoor het allemaal wel.

Mis jullie wel hoor, maar het is hier wel heel gezellig gelukkig.

• 10 September 2007 - 11:11

Karsten:

Hee Maaike!

Lees dat jullie lekker druk zijn! Ik vertrek a.s. zaterdag naar Lagos. Ik zal wel even mailen als ik er ben, dan kan ik misschien een keer aansluiten in het weekend!

Groeten Karsten

• 10 September 2007 - 11:15

Jolanda:

Heej Meis,
    idd weer aan het werk maa rnog beetje elders met mijn hoofd. Meeste dozen zijn uitgepakt! Als nu het internet en de televisie nog gaan werken zou dat mooi zijn!!!
    Kus

• 10 September 2007 - 20:43

Mam:

Lieve Maaike, weer terug in lagos.
    ik was bij de mondhygieniste en bij Dicky en bij Titia. Was erg gezellig.
    morgen naar Jolanda ik weet nog niet hoelaat en of we wel of niet samen eten. Hoor ik morgen wel. Maak maar gauw je lijst dan kan ik inkopen gaan doen. bedenk je ook iets voor je verjaardag??
    Dikke kus Mam