maandag 29 oktober
Door: Maaike
Blijf op de hoogte en volg Maaike
29 Oktober 2007 | Nigeria, Lagos
vorige week na ons brand avontuur dinsdag avond weer gewoon thuis geslapen. en woensdag ben ik naar Ijebu-ode vertrokken om twee dagen aan de slag te gaan met mensen hier.
heb nogsteeds niet alle informatie die ik nodig heb en dat is toch wel lastig vijf weken voor vertrek. Het gaat me ook steeds meer op mijn zenuwen werken dat mensen doen alsof ze je erg helpen maar dan met informatie komen waar je helemaal niks mee kan. ben gelukkig wel wat verder gekomen met de onderhandelingen voor de nieuwe transporteur.
woensdag avond met David en een groep Duitsers die hier tijdelijk zitten erg gezellig gegeten en daarna bij hen nog een klein drankje gedaan.
die duitsters doen trouwens rare spelletjes dan gaan ze op vijf meter afstand van een dartbord staan en de persoon met de meeste punten mag dan de andere een tik op het hoofd geven. ik deed maar niet mee aan dit spelletje. donderdag nog even een paar uur met SAM gewerkt en overlegt over de nieuwe transport tarieven voor onze oude transporteurs. die gingen natuurlijk niet zomaar acoord dus daar moeten we nog van terug horen.
vrijdag dagje op kantoor beetje gek dagje omdat ik eigenlijk op het moment veel aan het wachten ben op informatie probeer ik maar te werken aan mijn project maar dat is toch minder leuk.
Vrijdag avond was weer de befaamde maand afsluitende partij in de Coconut grove. 's avonds eerst heel gezellig bij Karsten ge BBQ'd en gezwommen en daarna richting de Coconut gegaan waar we afgesproken hadden met Soliat (meisje van kantoor) en Ehi plus consorten. Mijn Libanees van de vorige keer was er niet (zijn broer wel dus was wel een beetje verdacht) verder hebben we kennis gemaakt met een groepje Engelse jongeren. de Dames waren opslag verlieft op Cas en Robert maar de jongens hadden geen interesse en stonden gewoon chil aan de bar biertjes te drinken. ik heb wel leuk met hen staan dansen had ik weer gezelschap op de dansvloer. Ehi had ook Olivia mee genomen (meisje dat ook op mijn verjaardag was) is echt een top wijf.heel gezellig mee staan kletsen en dansen. Helaas voor ons deed de airco op de dansvloer het nogsteeds niet het was weer redelijk benauwd, wel weer erg gezellig. Karsten is redelijk op tijd naar huis gegaan. Hij heeft een lichte form van Malaria en was toch niet helemaal top fit. Maar hij is niet dood ziek. Op en gegeven moment vroegen de Engelsen of we mee gingen naar een andere club, bij aankomst daar bleek dat we 3 duizend entree moesten betalen nou dat ging ons toch net iets te ver. dus maar naar een andere kroeg ernaast geweest die best aardig was. maar ik denk dat we gewoon al een cola'tje te veel hadden gedronken. De Engelsen waren ook al behoorlijk dronken want die besloten of eigenlijk de twee jongens besloten dat ze naar huis wouden en toen hadden de meisjes niet heel veel keus meer. Na ons bezoek aan deze nieuwe kroeg nog even in de Coconut gaan kijken hoe het daar was maar toch al snel besloten om naar huis te gaan.
we lagen weer veel te laat en veel te dronken in ons bedje. Dus ons zaterdag programma was weer niet al te uitgebreid. lekker filmpjes gekeken en uitgebrakt. 's avonds nog wel even bij Manuella gaan eten met Karsten maar we waren allemaal niet topfit op karsten na natuurlijk die had lekker lang geslapen. na de pizza nog even thuis een potje poker gespeeld. Ik geloof dat ik toch een kleine cursus moet gaan doen. de jongens hebben altijd meteen door wat ik in mijn hand heb heel irritant!!!!
Zaterdag nacht erg slecht geslapen dus toen de jongens voor negenen al de deur uit gingen ben ik nog even in mijn bedje blijven liggen.
de heren waren om half een ofzo weer terug en toen met Robert en Karsten bij James Goerge aan het zwembad gelegen.
eindelijk weer een beetje kleur op gedaan. maar het schiet nog niet op. moet toch iets beter mijn best gaan doen. maar aan meer dan 1 dag in de week zon kom ik meestal niet, helaas.
vanmorgen kwam Cliff mij om kwart over zeven ophalen om naar Ijebu-ode te gaan. nou was ik maar niet mee gegaan. we hebben er ruim 5 uur over gedaan. er was een ongeluk gebeurt waar een olie tanker was omgekanteld en olie had gelekt over de straat. de achtervolgende auto's hadden het wel gezien maar waren helaas niet op tijd met keren en toen de hele boel in de hens vloog zo dus ook zes auto's/busjes. het was een grote puinhoop. alles was zwart (het zag er nog veel erger uit dan toen de volvo was uitgebrand) en er waren verbrande lijken. ik heb er een gezien. Cliff zij dat ik maar beter de andere kant op kon kijken. nou gelukkig maar want er lager er dus wel 8. ik denk dat ik de komende dagen het beeld van dit ongeluk niet zo makkelijk uit mijn hoofd zal kunnen halen. vanvond maar geen auto crash film kijken op tv.
we waren uiteindelijk om kwart over 12 hier. en toen ben ik maar opzoek gegaan naar de mensen die ik wou spreken.
heb met de PMI gesproken en met de store manager. die hebben samen bekeken wat ze voor me gaan doen en ze zullen het woensdag voor me klaar hebben.
straks weer terug naar Lagos en dan ga ik woensdag met CLiff weer richting Awo-Omamma. gaan we weer vliegen. Donderdag weer terug en dan moet ik vrijdag echt mijn cijfers bij elkaar hebben anders wordt ik helemaal gek.
hoe is het met iedereen in Nederland??
Groningen Dik Doun super mooi!!! heb nu ook eindelijk het lustrumlied gehoord vet cool.
Ploeg hoe is het met iedereen??
stage ?
nieuwe baan?
solliciteren?
broertjes zusjes?
Kinderen?
papa's en mama's??
Fam
Mam hoe is zuid-afrika heb je veel gekocht??
Len hoest met jou?? lukt het een beetje met solliciteren en de raad?
Jo vet cool dat je misschien naar Qatar gaat ben erg benieuwd.
Pap hoest in Congo wordt er nog genoeg bier gedronken??
Gargellen
Nog maar 51 dagen en dan zitten we weer in de Shirm!!
Ik heb er nu al zin in.
Huisje
Mir thanks voor je mailtje en alle hulp vorige week
hou me op de hoogte als er nog rekeningen komen.
goed om te horen dat het met jullie allemaal goed gaat.
Kir ga je weer in Training dit jaar?
nou nu ben ik uit getypt
foto;s volgens snel
Hele dikke kus
Groetjes Maaike
29 Oktober 2007 - 15:24
Jolanda:
Heej meis,
Wat kut van hetongeluk, het zal je wel hebben doen herinneren aan toen?! en idd maar beter gene nare films kijken vanavond.
Qatar hoor ik pas over ene paar weken. dus eerst even naar Congo!
Succes met de stress voor de resultaten... heel irritant wachten!!
Kus -
29 Oktober 2007 - 16:20
Mam:
Lieve Maaike, je bent er maar druk mee, hopenlijk werken ze een beetje door met je cijfers wou fijn zijn als je alles bij elkaar hebt.
hier alles goed Fleur Gwenny en ik hebben veel geld uitgegeven en de meeste spullen zijn besteld.
Van twee winkels heeft Pap nog geen email ontvangen.
Van,orgen voor mezelf dingen in de golfshop gekocht, twee shirten, golfclub schoenen en voor Lenneke een nieuwe armband met magneten.
Morgen gaan we op kleding jacht, ik ben benieuwd. veel liefs en succes dikke kus
en goede reis -
29 Oktober 2007 - 17:08
Anne:
Hoi Maai!
Wat naar van dat ongeluk, ik kan me voorstellen dat je dat beeld inderdaad niet snel wegkrijgt. Al hoop ik het wel natuurlijk. Even duimen dat ze opschieten met die cijfers. Wel een drukke week weer zeg, die vliegt vast om. Hier gaat het trouwens ook snel hoor. Vandaag ging het bij mij wel goed. Ik heb voor mijn gevoel al aardig wat kunnen doen. Al ben ik nog niet klaar. Maar ik slaap nu wel genoeg, nog steeds! Daarom nu weer snel verder. Veel succes nog deze week. Ciao bella! Liefs X -
30 Oktober 2007 - 07:31
Eef:
gatverdamme meis, wat een rotverhaal, een verbrand lijk bah! wat erg zeg, en dat gewoon om een ochtendje te gaan werken..
Hier alles saai, mijn leven is een beetje sloom, alleen maar studiestudiestudie... had gister een meisje op bezoek waarmee ik in australie heb samengereisd, zij woont aan de westkust van Oz, was even hier op vakantie, heel leuk!
Nopu meis, ik ga weer ahcter mijn boeken zitten, laters! kus -
31 Oktober 2007 - 10:42
Floor:
He lieverd!!
Succes met je verslag he!! Idd de laatste loodjes en dan wordt het beetje stressen he... of je alle informatie hebt.
Hier gaat alles goed, afgelopen weekend samen met jel bij marlies en emma geweest! Was erg gezellie en leuk natuurlijk om Emma te zien, echt al grote meid super leuk!
Verder ga ik mid dec beginnen bij FF, het is 99% officieel dus zodra 100% dan vertel ik alles!! Spannend....
Heel veel plezier!
Dikke kus Floor -
01 November 2007 - 13:29
Jel:
hey Maai,
bedankt voor je kaartje.
met mij alles prima.stage is ook OK, wel pittig.
afgelopen weekend ff met floor naar marlies geweest. was leuk.
lees dat je het druk hebt met je verslag? nog ff knallen dus.....
spreek je snel weer
kus jeldau