vrijdag 21 sep - Reisverslag uit Lagos, Nigeria van Maaike Mameren - WaarBenJij.nu vrijdag 21 sep - Reisverslag uit Lagos, Nigeria van Maaike Mameren - WaarBenJij.nu

vrijdag 21 sep

Door: Maaike

Blijf op de hoogte en volg Maaike

21 September 2007 | Nigeria, Lagos

Hey luitjes

Wat een rare week.

Maandag schreef ik al dat ik moe was van het weekend. Nou dat was dus niet alleen moe.

Ik heb dinsdag en woensdag ziekjes in mijn bedje gelegen. Vooral veel last gehad van buikkramp. Ik denk dat ik meer vezels moet eten. Woensdag avond ging alles weer een stuk beter. Dus toen Robert terug kwam uit Awo-Omamma en Karsten langs kwam om voetbal te kijken had ik me gelukkig wel al gedoucht en aangekleed.

Zoals de meesten wel weten vind ik voetbal niet heel interessant behalve als het nederland is die speelt.

Dus ik had de alle laatste aflevering van de Gilmore Girls eindelijk gedownload dus die heb ik zitten kijken terweil de mannen (Cas en Karsten) voetbal keken. Robert is denk ik net zo’n fan als ik dus die hoefde ook niet zo nodig voetbal te zien dus die zat achter zijn laptop.

Na de voetbal nog even zitten kletsen en daarna optijd naar bed omdat er weer gewerkt moest worden de volgende dag.

Gister met Robert naar Ijebu-Ode gereden. Onderweg alleen maar hele harde regen ik kan wel zeggen onze eerste tropishe regen bui. Alle auto’s reden met alarm lichten aan. Het zicht was heel slecht en toen we bij de laatste afslag waren voor de brouwerij reed Rufus tegen een steen op dus helaas voor ons klapband. Gelukkig reed er net iemand van kantoor ook in de richting van de brouwerij dus toen konden wij mooi mee rijden en konden Rufus en onze security man de band wisselen.

Op kantoor in Lagos eten we tussen de middag altijd gewoon een broodje of een salade, maar hier in Ijebu-Ode krijg je twee maal per dag een warme maaltijd. Dus gister toen we aan waren gekomen 's midags voor het eerst sinds lange tijd weer gekookte groentes gegeten. (Felix maakt altijd salade maar niet zo vaak gekookte groeten). Voor het diner had David(man met snor) een curry in de planning staan dat was een erg groot succes. Er zijn hier ook weer twee mannen van Topec (Mechanics) om de generatoren weer aan de praat te krijgen. Dus was behoorlijk Hollandse avond. Alleen beetje sneu voor David want er werd wel veel Nederlands gesproken. Een van de Topec mannen vertelde dat ie ook bij mijn papa in Kin op de brouwerij was geweest. En zelfs uit eten was geweest met papa en mama.

De vorige keer dat Robert en ik in Ijebu-Ode waren werd ons verteld dat het gebruikelijk is dat er iedere avond tussen 7 en 8 een waarschuwing's Schot werd gelost. Robert als man vond dat natuurlijk enorm interessant dus die had even gevraagd of ze ons wouden roepen voor dat ze gingen schieten zodat wij erbij konden zijn. Nou kan je vertellen dat zo’n schot heel veel herrie maakt. Ik heb wel een foto gemaakt maar moet even wachten op de foto van Vincent want daar kan je de huls nog op zien rond vliegen op mijn foto zie je alleen een man met een geweer in de hand.

Na het eten hebben David Robert en ik nog een kopje koffie gedronken bij Vincent. Je snapt natuurlijk dat dat niet bij een koffie bleef. Uiteindelijk lagen we pas rond 1 uur in ons bedje. Gelukkig kunnen we hier in Ijebu-Ode wel een beetje uitslapen dus dat was wel fijn. Acht uur vanmorgen met Robbert ontbeten en daarna heb ik mee gedaan aan de management Excel cursus. Ik had van te voren al wel een vermoede dat het geen hoge kwaliteit zou zijn maar ik moest gewoon nog een paar dingen weten. Ik heb er wel wat van opgestoken maar heel veel verder ben ik niet gekomen. Gelukkig hebben Vincent en David al aangeboden om me te helpen. Dus dat is wel erg fijn.

Het is nu half drie en als het goed is komt Rufus ons straks met een security guard weer ophalen. Op de heenweg wel wat lastige politie agenten gehad hopelijk is de terug weg wat rustiger. Het regent in ieder geval niet.

De Excel cursus is dus met alleen maar Afrikaanse managers. En die hebben net geluncht(locaal eten)ik had al gegeten.

Hoe is het eigenlijk met jullie??

Nina ik weet niet wat het is met jou nr maar ik kom er niet doorheen. Heb woensdag en donderdag geprobeert maar helaas. Ik ga het vandaag wel weer proberen (je hebt niet stiekem een nieuw nr toch??)

Marjolijn same story. Ik weet niet wat jullie voor netwerk hebben maar ik kom er niet doorheen.

Tante Mieke Ome Rob, Hoe is het in het Apeldoornse?? Gaat alles goed met de opleidingen?

En alle kleinkinderen nog steeds gezond??

Papa mama hoe is het in Kin met twee hondjes?? Nouja Bo is niet echt meer een hondje.

Len hoest met jou?? Alle regelmaat weer terug?? Gemeente raad weer vol op gang?

Mir ik hoor dat je je je mondeling gehaald had. Wat goed zeg. Nu komt de stage zeker wel heel dichtbij.

Jolan heb geprobeert je foto;s op hyves te kijken maar Internet is te traag voor Hyves.

Stok succes vandaag met inleveren en ben benieuwd naar de feedback, hou me op de hoogte.

Jel vond het gezellig weer even geklets te hebben. Hou je taai, die stage ga je vanzelf aan wennen.

Floor ik hoorde dat jij weer eens op wereldrijs was. Is er nog nieuws op het sollicitatie front??

Ik wacht alle verhalen af.

Maandag komt er weer een verhaal van het weekend. Dit weekend nog geen concrete plannen. Aangezien die toch altijd weizigen. David komt wel richting stad dus dat is gezellig.

Hopelijk morgen zeilen. Vrijdag avond zijn we door Karsten uitgenodigd voor een of ander dance feest. We gaan wel even kijken wat dat gaat worden.

Nu is mijn verhaal toch weer langer geworden dan gepland.

sorry

Groetjes

Dikke Kus

Maaike

• 21 September 2007 - 16:57

Jolanda:

Maai,
    Ik zal de fotos dit weekeinde versturen! ik heb nog ruzie met outlook maar ga ik proberen te regelen!!
    Fijn weekeinde!
    Kus
    ps wist jij dat Rene opa is???
    ps2 en wist je dat Dries ook opa is...

• 21 September 2007 - 19:14

Mam:

Ik probeer foto's te uploaden dus misschien zie je ze nog eens.
    Bo vindt dat ik van haar ben maar Jip vindt dat ook en ik mag ze niet tegelijk aanhalen. Zal wel gauw beter gaan.
    Fijn weekend dikke kus Mam

• 22 September 2007 - 10:05

Haan:

Leuk om zo op de hoogte te blijven!
    Heel veel succes en plezier nog!

Groetjes aan Cas