mijn eerste dag - Reisverslag uit Lagos, Nigeria van Maaike Mameren - WaarBenJij.nu mijn eerste dag - Reisverslag uit Lagos, Nigeria van Maaike Mameren - WaarBenJij.nu

mijn eerste dag

Door: Maaike

Blijf op de hoogte en volg Maaike

22 Juli 2007 | Nigeria, Lagos

Hey hoi
Wat een reacties vet cool. Mijn eerste dag loopt lekker. Maar zal beginnen met gister avond. Gister is eigenlijk hoe gek het ook is alles goed gegaan. Jolanda en ik waren mooi op tijd op Schiphol waar Jolanda nog even snel de nieuwe Harry voor mee heeft gekocht (thanx!!!). daarna ging het inchecken helaas niet zo snel we waren er om negen uur en om 10 uur was ik nog niet ingecheckt. Maar gelukkig had ik gezelschap. Marlies, Emma, Jolanda en iets verlaat ook Eef. Heel lief dat jullie er waren. |
Omdat alles bij het inchecken zo lang duurde was er gelukkig voor mij geen tijd om eindeloos afscheid te nemen wat betekende dat er geen grote jankpartij was. Dus ik snel door de douane en doorlopen naar de gate. Hier heb ik natuurlijk moeten wachten maar ja dat betekende dat ik vast kon beginnen in Harry (er gaat heel snel iemand dood).
In Londen liep alles ook lekker vlot. We lande om elf uur en mijn volgende vliegtuin ging om kwart over twaalf dus had wel beetje haast maar ging goed. De douane was wel streng. Ik had drie losse tassen als handbagage en dat mocht niet dus heb alles in een tas moeten proppen die toch al uit puilde maar het is gelukt. Geen gepiep van mij dus kon zo door lopen. Onderweg naar de gate nog even wat Dollars gehaald vond ik toch wel praktisch.
Toen ik aan kwam lopen bij de gate zag het redelijk zwart dus toen wist ik dat ik op de goede plek was kon meteen doorlopen naar mijn stoel waar ik Harry er weer bij gepakt heb en toen de films begonnen nog even een filmpje heb gekeken. De tijd ging redelijk snel voorbij. Een aantal onweersbuien gehad maar niks ernstigs en om half zeven waren we geland.
Op Lagos airport was het gelukkig niet heel druk dus alles ging lekker snel. Nog even wat problemen gehad bij de douane want ik had geen adres maar verder alles prima. En mijn escort stond op mij te wachten dus dat was prima. Vervolgens moesten we koffers ophalen en tja ik weet niet hoe ze het gedaan hebben maar die van mij waren de eerste twee op de band heel relax. Dus ik zat om zeven uur in de auto naar huis.
Om een uur of acht waren we thuis waar Cliff mijn begeleider en David op me zaten te wachten. De mannen zijn beide heel brits dus dat is goed voor me. Miss kon ik eindelijk van mijn Amerikaanse accent af. Na wat gekletst te hebben met mijn kok (Felix) en chauffeur (Rufus) zijn we met z’n drieën bij de Indiër gaan eten. Het was erg gezellig en lekker gegeten. Lag uiteindelijk om half twaalf in mijn bed.
Vanmorgen om 8uur de wekken want we zouden om half negen gaan ontbijten maar toen ik er om half negen was stond er een bord voor met koude vette dingen op me te wachten dus die heb ik maar weer terug gestuurd. Heb maar gewoon een broodje genomen. David had al eerder ontbeten dus zat helaas alleen.
Na het ontbijt even een andere kamer geregeld. Sorry Cas en Robert maar ja wie eerst komt wie eerst maalt. Ik zal wel wat foto’s van het huis uploaden. Het zier er allemaal goed uit. Er zijn vier slaap kamers twee met aangrenzende badkamer en twee die moeten delen. Er is een extra wc voor gasten, de living is enorm twee grote zit hoeken een eet gedeelte en een bar. En o,ja er is ook nog een televisie kamer.
Vandaag ben ik met David langs wat supermarkten geweest. David is hier ook net een week en zijn chauf was mee maar die wist ook niet zo veel. Dus toen we een mall hadden gevonden wouden we daarna wel even rustig wat drinken. We zijn toen even langs de Jaychtclub geweest even gekeken wat het kost om daar lid te worden. Niet heel goedkoop maar als de jongens het ook leuk vinden (laat even weten) dan betaald de baas als het goed is. Na een drankje te hebben gedaan zijn we ook maar meteen langs de EKO club geweest en dat is echt niet te betalen. En gelukkig is er een loopband in huis dus miss ga ik die wel gebruiken!
Vanavond gaan we (David en ik) een hapje eten bij Nico, de big boss, en zijn vrouw. Ben benieuwd. Ik hoop dat iedereen nu genoeg info heeft.
Zal spoedig meer schrijven,
Groetjes Dikke Kus
Maaike

• 22 Juli 2007 - 18:35

Jolanda:

Seht gut aus!!! David= nieuwe expat?
    Echt top dat je vermaakt wordt!! En nu natuurlijk niets meer zeggen over Harry....
    \Kus

• 22 Juli 2007 - 21:28

Anne:

Hé Maai, ruimte zat lijkt me!! Tjeetje wat groot. Fijn dat alles goed verlopen is. Heel veel succes voor morgen en de rest van de week. Ciao bella! X