Maandag 3 sep - Reisverslag uit Lagos, Nigeria van Maaike Mameren - WaarBenJij.nu Maandag 3 sep - Reisverslag uit Lagos, Nigeria van Maaike Mameren - WaarBenJij.nu

Maandag 3 sep

Door: Maaike

Blijf op de hoogte en volg Maaike

03 September 2007 | Nigeria, Lagos

Hoi Hoi

Wat een weekend!!!! maandag morgen ik zit weer op kantoor maar geloof dat mijn hersenen nog op bed liggen.
Waar moet ik het verhaal nou beginnen?? Toch maar gewoon op vrijdag.
Vrijdag zou mijn laatste dag worden met Cliff op kantoor. dus ik had gehoopt nog even wat goede plannen te kunnen maken om alles voor de komende vier weken door te kunnen nemen maar hij had het veel te druk. uiteindelijk heb ik van vijf tot half zes nog even met hem kunnen praten en toen zaten er nog drie mensen in de wachtkamer om met hem te praten. Vincent (brewerie manager) was uit Ijebu-Ode gekomen voor een meeting met Cliff en Ehi moest nog een preformance review met hem hebben. dus ik mocht even tussen door. ik had de hele dag gewerkt aan tabellen en grafieken waar ik alle informatie die ik ga verzamelen ik kan weergeven. (was best een klus) Cliff was geloof ik best tevrede met wat ik uiteindelijk bedacht heb.
Na mijn meeting met Cliff zijn Cas en ik richting huis gegaan, nouja ik naar de sportschool en Cas naar huis. Vincent zou ook bij ons slapen vrijdag dus had afgesproken om rond half negen te gaan eten dan had ik genoeg tijd in de gym en had Vincent genoeg tijd voor zijn meeting met Cilff. Toen we aankwamen rijden bij de sportschool stond Tomi (personal trainer) al op me te wachten. Ik heb vrijdag voor het eerst in zes jaar grun een circuit training gedaan. Ik vond het best wel taai. ik moest 10 rondjes doen. (touwtje springen, over blokken springen, kniebuigingen,blok op pakken, weer terug over de blokken, blok op de grond leggen, fietsen, en dan met gewichten op zo'n apparaat oefeningen doen. en dan begon het nieuwe rondje weer met touwtje springen) ik heb er uiteindelijk 45 min over gedaan. daarna heeft Toni me wel gestretcht dus dat was wel goed. ik was uiteindelijk om 8 uur thuis dus toen even lekker gedoucht en toen Cas en ik net ons slaatje op hadden kwam Vincent binnen voor het hoofdgerecht. Hele goede timing.
Na het eten hebben we nog even een drankje thuis gedaan want om 11 uur werden we verwacht in de Coconut grove voor een feestje van een broertje van Ehi. Ik was zelf nog niet in de Coconut geweest maar het was een erg groot succes. wij waren om 10 over 11 binnen en Ehi zijn broertje kwam 10 min na ons binnen dus wij hadden vast een drankje besteld aan de bar en zaten gezellig te kletsen toen de muziek harder werd uitgenodigd om te dansen. Vincen, Cas en ik hadden top positie aan de bar en aangezien het op de dansvloer niet normaal warm was was het erg fijn dat het aan de bar lekker koel was en er stond een iedere keer een drankje voor me klaar, heel relaxed. na een uurtje ofzo kwamen er opeens allemaal mensen van kantoor binnen, voor ons onverwachts maar wel erg gezellig. we hebben ongeveer de hele avond op rekening van commercial gedronken dus dat was fijn. Na vier rondjes "33" export (dat is ons bier) vonden we het tijd om commercial ook terug te trakteren dus toen hebben we een rondje cocktails gedaan. we moesten denk ik zo'n 20-25 min wachten maar ze waren wel erg lekker. ik had een Cosmo besteld lekker roze en lekker zoet, Cas was aan de longislandicetee, Soliat meisje van kantoor was aan de pinacolada, en Lagide en Peter (ook van kantoor) hadden nog iets anders besteld. de avond was een heel groot succes. ik heb heel veel gedanst met hel veel mensen. de vrienden van Ehi waar we ook al mee naar de bios waren geweest en ook al eerder hadden gezien waren er ook dus voor mij een overvloet aan danspartners. Een voordeel van Nigerianen is dat ze alemaal kunnen dansen. al moet ik toe geven dat Cas zijn heupen ook langzaam maar zeker los beginnen te komen na genoeg drank. Na dat hij Soliat ong dronken had gevoerd en zelf ook wel een cola teveel op had stonden de twee heel gezellig samen te dansen. Vincen ging rond half drie denk ik naar huis hij moest de volgende morgen om half zeven op om terug naar de brouwerij te gaan. Cas en ik hebben de tent gesloten. we gingen om half vijf naar huis en ik moet toegeven ook ik had een halve cola te veel op.
Toen zaterdag morgen de ogen open gingen was het buiten nogsteeds aan het gieten was. Was dat een hele goede reden voor mij om dus niet te gaan zeilen. Cas en ik hebben heerlijk uitgeslapen. rond twee uur zijn we richting Citty mal gegaan daar hebben we wat rond gekeken toen een hele lekker koffie gedronken even chillen was belangrijk. Cas heeft zijn haar laten knippen ik vind het een beetje kort maarja het is zijn hoofd. ik heb nog even een rondje supermarkt gedaan (redbul was even heel erg belangrijk) en toen rond vier uur weer terug naaar huis zodat Rufus naar het vliegveld kon om Robert (je spreekt het uit als Robbert) op te halen. Cas en ik hebben om de bank gelegen met een filmpje (Troy)

Helaas voor Robert kwamen zijn koffer, tas en golf tas niet uit het vliegtuig. Dus helaas voor ons werd etenstijd teruggeschoven naar tien uur. Je weet hoe dat gaat, iedereen moet dan opeens alles van je weten en Robert was nog nooit in Afrika geweest dus als er dan 20 Nigeranen aan je beginnen te trekken duurt alles toch wel even iets langer. Rond kwart over negen waren Eric en Janneke bij ons om richting Indigo (indier) te gaan. We hebben heerlijk gegeten al zeg ik het zelf. (ik mocht bestellen) Na de heerlijke maatlijd waar ik water heb gedronken zijn Robert Cas en ik nog even naar de Bacchus geweest. (de kroeg waar ik met David was geweest) er was weer een life band dus ik vond het erg leuk. toch nog maar een biertje gedronken en een cocktail we waren rond half drie thuis toen nog even zitten kletsen dus ook zaterdag was het eigenlijk weer best laat.

Gelukkig konden we zondag weer uitslapen we werden pas rond drie uur verwacht bij Nico en Petra voor de BBQ. Cas Robert en ik (wij) zijn toen nog even langs de supermarkt geweest om wat hapjes te kopen om mee te nemen. met legen handen aankomen is toch niets voor ons. Cas en ik hebben guakemole gemaakt, was erg goed gelukt. en we hadden hummus met brood. Uiteindelijk waren we om tien over drie bij Nico en Petra waar Eric en de fam (vrouw Janneke, Gijs, Marieke en Pleun) ook net binnen kwamen met de koelboxen voor bij het zwembad. Het appartementen complex waar alle managers van CBL wonen heeft sinds drie maanden een zwembad dus dat is gister officeel geopend. het was nog wel een beetj fris maar wel leuk met de kids. Ed van Nigerian breweries en zijn gezin ( vrouw Bertine dochters Fleur en Maaike) waren er ook dus er waren vijf kinden tussen de 3 en 9. lekker druk! de hapjes waren een succes en ik heb ook eindliejk John en Ria gezien. fam van Mameren jullie krijgen allemaal de hartelijke groeten. Mama helaas Ria is niet in het Land als jij komt dus dat is wel erg jammer. maar John is er wel. De BBQ was ook een groot succes. "gebrand wat het zo lekker maakt" ik geloof dat ik gister een nieuw vriendinnetje heb gemaakt " de jongste van Eric Pleun. heel schattig meisje. rond half 8 was het bed tijd voor de kinderen dus toen hebben wij met Petra en Nico nog even een drankje gedaan. en om negen uur werd ik gebeld door Ema van kantoor dat Robert zijn koffers er waren dus dat we rond 10 uur thuis moesten zijn.

Ik moet zeggen dat ik het een top weekend vond. vandaag moet ik wel weer naar de sportschool om alle extra kilo's er weer af te sporten maar het was het waard.
Voor deze week heb ik een tripje naar Ijebu-Ode geplant. en ik geloof dat Robert ook gaat dus dan kunnen we gezellig samen. Nu dat Vincent weer terug is kunnen we ook nog even bij hem buurten.

Ik denk dat ons trio het erg goed gaat doen in het guesthouse. Cas en Robert hebben allebei vriendinnetjes in Nederland dus ik hoef niet bang te zijn voor "vriendinnetjes" over de vloer. En ik heb twee jongens die een beetje op me kunnen passen dus dat is ook wel fijn. Het houdt de Nigerianen een beetje op afstand.

Nu moet ik toch echt weer aan de slag. ik heb een foto van zaterdag avond al geupload maar nog niet die van zondag die komen ZSM.

ik hoop dat het met iedereen goed gaat.

Veel liefs Dikke Kus

Maaike

1. Anne succes met het nieuwe college jaar en die stage komt vast goed.

2. Nina na dit verhaal hoop ik dat het sms mysterie een beetje is opgehelderd

3. voor de rest die mijn liefdes verklaring heeft gekregen natuurlijk ook.

4. Stok lekker weer naar grunn studeerse en aan de scriptie met je donder. En thanx voor de foto’s

5. Jel heel veel succes plezier met je stage!

6. Floor zijn er nog nieuwe ontwikkelingen???

7. Eef ook voor jouw natuurlijk succes met het nieuwe college jaar. als het gaat zoals het vorige komt het denk ik allemaal wel goed.

8. Jolanda heel veel succes met de verhuizing en ik wil natuurlijk wel heel veel foto's !!!!!

9. Len is het fijn om vicky weer te zien??? en wanner is je eerste vergadering weer??

10. Papa Mama hoest met jullie wannner vliegen jullie terug naar Congo?? ik heb nog een klein boodschappen lijstje.

11. Mama Robert, Dank voor de Kaas.

• 03 September 2007 - 11:56

Tanta Mieke:

Hallo Maaike net het relaas van je weekend gelezen. Dat klinkt allemaal erg leuk.Uitgaan dansen zwemmen en drinken. Wat wil een mens nog meer. Dan vandaag weer werken is natuurlijk minder maar daarom ben je daar Toch.....
    Wij hebben het erg gezellig gehad in Turkeij, de wind liet ons in de steek dus hoefde ik niet bang te zijn. Er zijn daar niet van die golfen zoals in de caribiën, voor mij alzo veel beter.Een erg mooi land ik had niet verwacht dat daar zulke bergen waren en natuurlijk veel mooie baaien om te zwemmen. Wel voor herhaling.
    Miriam is weer 8 dagen thuis geweest en is zondag morgen weer vertrokken naar Gran Canaria.
    Deze week starten al onze cursussen, dus lekker bezig. Het regend hier nu, kan ik rustig achter de computer mijn werk doen.
    Om half vier moet ik Lianne uit school ophalen en ben ik even oppas oma. En zo gaat het leventje hier weer zijn gang.
    Veel succes met alles en een kusje van ons uit Apeldoorn.

• 04 September 2007 - 09:41

Mirjam:

Hi chick, wat een verhalen allemaal weer! Gaat het helemaal goed met je? Hier gaat het zn gangetje! Donderdag tentamen, help! T is wel weer even wennen! Maar t gaat wel goed komen! Zonderdagavond is de overdracht, dus dan helemaal klaar met mijn bestuursjaar! Heel veel plezier weer deze week! XX